Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Coagulatietherapie

Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met diverse kleine huidoneffenheden zoals, ouderdomswratjes, steelwratjes, bultjes, ruwe plekjes of andere uitstulpingen. Dit worden ook wel goedaardige huidtumoren genoemd. Door middel van coagulatietherapie kunnen we deze plekjes heel nauwkeurig verwijderen.

Hoe werkt coagulatie?

Bij Huidzorg Westland maken we gebruik van de Zapper. Dit is een klein en handig apparaatje voorzien van een puntige elektrode waarin elektrische warmte wordt ontwikkeld bij aanraking met de huid. Behandelingen met de Zapper is een veilige methode om goedaardige huidtumoren te verwijderen aangezien het apparaat op laag stroom werkt. De aandoening zal na aanraking met de elektrode verhitten en verschrompelen, waar vervolgens een mooie nieuwe huid onder ontstaat.

Gratis intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we samen uw wensen en verwachtingen omtrent uw hulpvraag. Na een zorgvuldige screening van uw huid en het te behandelen plekje geeft de huidtherapeut een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Zodra u akkoord bent met de behandeling en alles duidelijk is, zullen we na het ondertekenen van de behandelovereenkomst, starten met de behandeling.

Adviezen na de behandeling

  • Na de behandeling zal er een klein korstje ontstaan. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te pulken of te krabben, zodat de huid rustig en mooi kan herstellen. Het korstje zal er na één of twee weken vanzelf afvallen.
  • Vermijdt tot minimaal tot twee weken na de behandeling de zon en gebruik een zonnebrandcrème met SPF 30 of 50. Dit is belangrijk om eventuele pigmentatie te voorkomen.
  • Probeer de huid schoon te houden en gebruik geen make-up direct na de behandeling. Zodra de huid volledig gesloten is kan dit uiteraard wel.
  • Wees voorzichtig tijdens het afdrogen na een douche, zodat u het korstje er niet af wrijft.
  • Roken vertraagt de wondgenezing, waardoor de hersteltijd van het kortje langer zal duren. Probeer daarom niet te roken.

Resultaat coagulatietherapie

Afhankelijk van de soort huidafwijking zijn er gemiddeld één tot drie behandelingen noodzakelijk. Tussen de behandelingen zit een periode van ongeveer vijf weken. Deze periode is noodzakelijk aangezien uw huid tijd nodig heeft om te herstellen. Voor een mooi eindresultaat zonder blijvende kleurverschillen of littekenvorming is zorgvuldige naleving van alle verkregen adviezen een vereiste.