Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Acnebehandeling

Acne is een bekend huidprobleem dat veel voorkomt. Het is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen de belangrijkste verschijnselen zijn. Acne komt voornamelijk voor op delen van de huid waar zich veel talgkliertjes bevinden, zoals in het gezicht, op de borst, de rug, de nek en de schouders.

Gratis intakegesprek

Omdat acne bij iedereen anders is, is het belangrijk om voorafgaand aan de eerste behandeling een persoonlijk behandelplan op te stellen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek wordt er gekeken naar de huidige staat waarin de huid zich verkeerd, bespreken we uw wensen en verwachtingen en wordt er een behandelplan opgesteld om het gewenste doel te bereiken. Onze huidtherapeut zal vertellen welke behandeling het meest geschikt is voor u en zal een eerlijk advies geven over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Voor een optimaal resultaat vragen wij u ook om thuis aan de slag te gaan. Zo is het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten essentieel ter ondersteuning van de acne behandelingen, maar ook ter voorbereiding op onze behandelingen. Tijdens het intakegesprek zullen wij u hier meer over vertellen en krijgt u proefjes mee om deze vervolgens thuis uit te kunnen testen.

De behandeling

Onze acne behandelingen hebben als doel de talgproductie, ontstekingen, grove poriën en acne-littekens te verminderen. Voor het behalen van het optimale resultaat hanteren wij diverse behandelmethoden:

Resultaat acnebehandelingen

U zult merken dat de combinatie van onze effectieve behandelingen en de juiste huidverzorgingsproducten een positief effect hebben op uw huid. Uw huid zal er stralender uitzien en dat zal u zelf ook voelen en ervaren. Helaas zal dit resultaat niet direct na één behandeling zichtbaar zijn. Het kan zelfs zo zijn dat de acne tijdelijk iets toeneemt, maar dit zal na een aantal dagen weer minder worden. Om de acne langdurig te verminderen zijn er vervolgens meerdere behandelingen noodzakelijk en is het belangrijk dat u gedurende het behandeltraject trouw blijft aan de adviezen die Huidzorg Westland u geeft.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de ernst van de acne beginnen wij de eerste weken van het behandeltraject vaak in een kuurvorm. De behandelingen zullen dan om de twee tot vier weken plaatsvinden. Wanneer de acne echter gestabiliseerd is, zullen we in de onderhoudsfase terecht komen en kunnen we de periode tussen de behandelingen verlengen.

Vergoeding

Voor de behandeling van acne in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding is alleen mogelijk vanuit het aanvullend pakket. Raadpleeg uw polisvoorwaarden en informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.