Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Vaatlaserbehandeling

Haarvaatjes zijn de kleinste bloedvaatjes in ons lichaam en lopen tot vlak onder de oppervlakte van de huid. De vaatwanden van deze vaatjes zijn erg kwetsbaar en wanneer deze kapot gaan zijn deze niet langer meer functioneel. Een zichtbaar netwerk van dunne, rood/paars/blauw kleurige vaatjes net onder het huidoppervlak zijn hiervan het gevolg. Vaatjes op de benen komen ook erg vaak voor. Voornamelijk hebben vrouwen last van oppervlakkige beenvaatjes, die vaak cosmetisch storend gevonden worden. Ondanks dat deze vaatjes geen kwaad kunnen, zullen deze niet vanzelf verdwijnen. Huidzorg Westland gebruikt de Nd:YAG (1064 nm) laser om oppervlakkige vaatjes en beenvaatjes te verwijderen.

Hoe werkt de Nd:YAG laser?

De Nd:YAG produceert een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel van een golflengte van 1064 nanometer. De laserbehandeling is gericht op het verwijderen van bloedvaatjes. De lichtbundel met hoge energie wordt met pulsen op de huid uitgezonden en wordt geabsorbeerd door het bloed in het vaatje. Deze energie heeft alleen effect op de behandelde vaten en laat het omliggend weefsel intact. Vervolgens zal de temperatuur in het vaatje stijgen, waardoor het bloed uitzet en de vaatwand scheurt. Het kapotte vaatje zal zelf door het lichaam opgeruimd worden. Uiteindelijk zullen er steeds minder vaatjes zichtbaar zijn.

Indicaties Nd:YAG laser

De Nd:YAG is geschikt voor het behandelen van:

  • Oppervlakkige beenvaatjes
  • Couperose
  • Rosacea
  • Gesprongen vaatjes gelaat en lichaam
  • Kersenwratjes

Gratis intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we samen uw wensen en verwachtingen omtrent uw hulpvraag. Onze huidtherapeut zal vervolgens een eerlijk advies geven over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Afhankelijk van uw indicatie, een screening en een beoordeling van uw huidconditie stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op. Zodra u akkoord bent met de behandeling en alles duidelijk is, zullen we na het ondertekenen van de behandelovereenkomst, starten met de behandeling.

De behandeling

Als eerst wordt het behandelgebied schoongemaakt en afgetekend met een huidpotlood. Vervolgens brengen we een laagje gel als tussenstof aan op het behandelgebied en plaatsen we de kop van de laser op de huid. De vaatjes worden daarna stuk voor stuk behandeld. Een laserbehandeling bij oppervlakkige beenvaatjes kan tevens best gevoelig zijn. Na afloop van de behandeling wordt de huid meteen gekoeld en brengen we een kalmerende gel en zonnebrandcrème aan.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid rood, gevoelig en mogelijk licht gezwollen zijn. De behandelde vaatjes zullen ook de dagen na de behandeling tijdelijk meer zichtbaar zijn. Dit is een normale en gewenste reactie. De huid heeft uiteindelijk minimaal twee weken nodig om volledig te herstellen. Wanneer er sprake is van langer aanhoudende roodheid, zwelling, pijn of irritatie, neem dan direct contact op met Huidzorg Westland.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Voorafgaand aan de behandeling mag de huid niet zongebruind zijn. Ook gedurende het behandeltraject is dit niet toegestaan en tevens geldt dit ook tot vijf weken na de behandeling. Gebruik tussen de behandelingen door een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger, om de huid extra te beschermen.
  • Vermijd minimaal tot vijf dagen na de behandelingen zware inspanningen, alcohol, de sauna en massages. Dit is belangrijk om een sterke doorbloeding van de huid te voorkomen.
  • Om bijkomende huidschade te voorkomen is het belangrijk om niet te krabben of te pulken aan eventuele puistjes of korstjes.
  • Na de behandeling is het mogelijk om de huid regelmatig te koelen met een coldpack. Ook het gebruik van Aloe Vera gel heeft een verkoelend effect op de huid.
  • Indien u behandeld wordt voor een uitgebreide vorm van oppervlakkige beenvaatjes, adviseren wij om na de behandeling therapeutische elastische kousen te dragen. Dit verlicht niet alleen een vermoeid gevoel in de benen, maar voorkomt ook vorming van nieuwe beenvaatjes en spataderen.

Resultaat vaatlaserbehandeling

Uw lichaam heeft even de tijd nodig om de behandelde vaatjes op te ruimen. Na enkele weken zult u merken dat uw huid rustiger wordt en dat de huid een egaler aanzien krijgt.

Omdat het opruimen van beenvaatjes een langer proces is, zal na ongeveer zes maanden na de laatste behandeling het resultaat het beste zichtbaar zijn.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de hoeveelheid vaten, de dikte, de grootte en de dichtheid zijn er gemiddeld één tot zes behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. Gemiddeld zijn er twee tot drie behandelingen nodig bij het verwijderen van oppervlakkige beenvaatjes. De periode tussen deze behandelingen zijn gemiddeld zes tot acht weken.