Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Wat is huidveroudering?

Naarmate we ouder worden krijgt onze huid het steeds zwaarder te verduren. Het stofwisselingsproces in alle cellen vertraagt, waardoor huidcellen minder snel aangemaakt worden. Dit resulteert in het dunner worden van de huid en daarnaast ook beschadigingen aan de huid minder snel zelf zal kunnen herstellen. Ook wordt de aanmaak van elastine en collageen, die zorgen voor soepelheid en stevigheid, steeds minder.

Hoe ontstaat huidveroudering?

De manier waarop de huid veroudert, kan per persoon sterk verschillen. De verschillende factoren die invloed hebben op huidveroudering zijn te verdelen in twee groepen: intrinsieke en extrinsieke factoren. Bij intrinsieke huidveroudering spelen onze natuurlijke genen de hoofdrol. Dit proces zorgt uiteindelijk voor het ontstaan van fijne lijntjes, het dunner worden van de huid, verlies van collageen, een verminderde elasticiteit, het verlies van hydratatie en de afname van celvernieuwing.

Bij extrinsieke huidveroudering spelen factoren van buitenaf de hoofdrol, zoals uv-straling, roken, alcohol en mimiek. Deze factoren kunnen we overigens tot op zekere hoogte zelf in de hand houden. Deze vorm van huidveroudering is verantwoordelijk voor het ontstaan van diepe rimpels, een grove huidstructuur en onregelmatige bruine verkleuringen van de huid.

Kenmerken van huidveroudering?

  • Fijne lijntjes
  • Rimpels die ontstaan door expressie in het gezicht door spierwerking (fronsrimpel) en genetische aanleg (rimpels rondom de mond).
  • Huidverslapping
  • Zonbeschadiging
  • Een gevoelige huid
  • Donkere kringen
  • Vochtwallen

Wat kunt u zelf tegen huidveroudering doen?

Een gezonde leefstijl is de basis voor het behouden van een gezonde huid. Hierbij is het belangrijk om voldoende te bewegen, te slapen en niet te roken. Probeer daarnaast stress te voorkomen en gezond te eten en te drinken. Om vroegtijdige huidveroudering, zonneschade maar ook huidkanker te voorkomen is het belangrijk om uw huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30.

Welke behandeling zijn er tegen huidveroudering?

Alhoewel de meeste mensen het huidverouderingsproces stop willen zetten, is dit uiteraard niet mogelijk. Daarentegen kunnen we wel het huidverouderingsproces vertragen door uw huid in optimale conditie te houden.

Huidzorg Westland biedt een diversiteit van huidverbeteringsbehandelingen aan die eventueel met elkaar gecombineerd kunnen worden. Het doel van deze behandelingen bestaat voornamelijk uit het stimuleren van celvernieuwing en collageenaanmaak in de huid, waardoor de huid wetenschappelijk onderbouwd, verbeterd wordt.