Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Chemische peeling

Chemische peelings worden ingezet om de huidconditie zichtbaar te verbeteren, zodat de huid weer een frisse uitstraling krijgt. Er bestaan verschillende soorten peelings die gebruikt kunnen worden om diverse huidproblemen, zoals acne, littekens, huidveroudering en pigmentstoornissen aan te pakken. Afgestemd op het huidtype en de indicatie is er voor elk een geschikte peeling.

Chemische peelings zijn vloeistoffen die natuurlijke zuren bevatten. Deze zuren hebben elk zijn eigen unieke eigenschappen die zorgen voor een chemische reactie in de huid. Ook bevat een peeling verschillende enzymen en actieve werkstoffen die zorgen voor de aanpak van diverse huidproblemen. Door de hoge zuurgraad in een peeling zal de huid sneller vernieuwen, waardoor de bovenste huidlaag met dode huidcellen sneller afschilfert. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om nieuwe en gezonde cellen aan te maken.

Welke peelings zijn er?

In onze kliniek gebruiken we verschillende soorten peelings gevarieerd in sterkte. De keuze van een peeling voor uw huid hangt samen met uw huidtype en het gewenste doel. Een diepe peeling geeft vaak meer effect, maar heeft ook een langere herstelperiode. Na elke behandeling met een chemische peeling wordt uw huid sterker. Daarom starten we meestal met een oppervlakkige of een medium peeling, zodat we de intensiteit van de peeling geleidelijk kunnen opvoeren. Voor nog meer resultaat kan een peeling ook gecombineerd worden met onze microneedling behandelingen.

Gratis intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we samen uw wensen en verwachtingen omtrent uw hulpvraag. Onze huidtherapeut zal vertellen welke behandeling het meest geschikt is voor u en zal een eerlijk advies geven over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Afhankelijk van uw indicatie, een screening en een beoordeling van uw huidconditie stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn dat u uw huid moet voorbereiden op de behandeling middels de juiste huidverzorgingsproducten. Onze huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek u hier een persoonlijk advies in geven. Zodra u akkoord bent met de behandeling en alles duidelijk is, zullen we na het ondertekenen van de behandelovereenkomst, starten met de behandeling.

De behandeling

We starten de behandeling met het reinigen van uw huid, waarna de peeling wordt aangebracht. De peeling zal enkele minuten een prikkelend en brandend gevoel geven. Dit gevoel zal wegtrekken nadat de peeling verwijderd of geneutraliseerd wordt. Na de behandeling zal de huid rood en mogelijk strak aanvoelen. Tot slot zal de huid verzorgd worden met huidverzorgingsproducten en een zonnebrandcrème.

Nazorg

Een aantal dagen na de peeling kan de huid licht gaan schilferen. Dode huidcellen laten los, om plaats te maken voor nieuwe huidcellen. Het is daarom essentieel om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbescherming met SPF 30 of 50, omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de indicatie zullen de behandelingen plaatsvinden met tussenpozen van twee tot vier weken. Voor een optimaal resultaat worden er minimaal vier behandelingen geadviseerd in een kuurverband. Uiteindelijk is de keuze aan u hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Om de resultaten te behouden is het van belang om eens in de zoveel tijd opnieuw uw huid te laten peelen door de huidtherapeut.

Vergoeding

Voor de behandeling van acne in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding is alleen mogelijk vanuit het aanvullend pakket. Raadpleeg uw polisvoorwaarden en informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.