Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Microneedling

Microneedling is een zeer effectieve behandelmethode om de huid in de diepte te vernieuwen en te verstevigen zonder hierbij de opperhuid te beschadigen. Bij Huidzorg Westland wordt er gewerkt met het meest professionele apparaat op het gebied van microneedling: de Dermica Pen. Met microneedling worden er op hoge snelheid minuscule kleine gaatjes in de huid gemaakt. De behandeling activeert het natuurlijke herstelproces tot diep in de huid wat zorgt voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de huid. Na een microneedling behandeling is de huid merkbaar strakker, gladder en steviger, waardoor littekens, rimpels en andere huidaandoeningen verminderen. Tevens zorgt deze behandelmethode voor een betere opname van huidverzorgingsproducten zoals serums en crèmes.

Indicaties microneedling

De keuze voor microneedling hangt samen met uw huidtype en uw wensen. Een microneedling behandeling kan voor diverse indicaties worden ingezet:

  • Acne-littekens
  • Littekens
  • Striae en striemen
  • Huidverslapping
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Pigment
  • Zonbeschadiging
  • Grove huidstructuur en vergrote poriën

Gratis intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we samen uw wensen en verwachtingen omtrent uw hulpvraag. Onze huidtherapeut zal vertellen welke behandeling het meest geschikt is voor u en zal een eerlijk advies geven over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Afhankelijk van uw indicatie, een screening en een beoordeling van uw huidconditie stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op. Voor een optimaal resultaat kan het nodig zijn dat u uw huid moet voorbereiden op de behandeling middels de juiste huidverzorgingsproducten. Onze huidtherapeut zal tijdens het intakegesprek u hier een persoonlijk advies over geven. Zodra u akkoord bent met de behandeling en alles duidelijk is, zullen we na het ondertekenen van de behandelovereenkomst, starten met de behandeling.

De behandeling

Allereerst wordt uw huid gereinigd en gedesinfecteerd. Vervolgens wordt uw huid verdeeld in zones en wordt de dieptewerking per zone bepaald. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de Dermica Pen, die op hoge snelheid minuscule gaatjes in de huid maakt. De huidtherapeut maakt hiermee horizontale, verticale en diagonale banen over de huid. Hyaluronzuur (een natuurlijke binder) wordt gebruikt als tussenvloeistof tijdens de behandeling. Afhankelijk van uw huidtype en het gewenste doel wordt er eventueel nog een skin booster met actieve ingrediënten aan toegevoegd. Hierbij moet u denken aan booster tegen anti-aging, pigmentatie, huidversteviging, littekens of een grove huidstructuur. Deze microneedling behandeling kan eventueel gecombineerd worden met een peeling en wordt vervolgens afgesloten met een verkoelend product.

Nazorg

Na de behandeling zal de huid gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen zijn. Tevens kan de huid strak aanvoelen. Afhankelijk van de dieptewerking van de behandeling zal dit na ongeveer 24-72 uur wegtrekken. Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbescherming met SPF 30 of hoger omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de indicatie zullen de behandelingen plaatsvinden met een tussenpozen van twee tot acht weken. Voor een optimaal resultaat worden er minimaal vier tot acht behandelingen geadviseerd in een kuurverband. Wacht na een kuur altijd minimaal zes maanden tot de volgende behandeling, want ook tijdens de maanden die volgen na de laatste behandeling zullen de resultaten nog steeds toenemen. De duur van het resultaat zal per persoon verschillen en zal mede afhankelijk zijn van het verouderingsproces en de levensstijl.

Vergoeding

Voor de behandeling van acnelittekens in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding is alleen mogelijk vanuit het aanvullend pakket. Raadpleeg uw polisvoorwaarden en informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.