Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Laserontharing

Huidzorg Westland is gespecialiseerd in het veilig en effectief behandelen van ongewenste haargroei. Wij gebruiken hiervoor de Duetto MT EVO van Quanta System, een laser die over twee laserbronnen beschikt. De Alexandrite laser is de gouden standaard voor ontharen van huidtypes I tot III-IV en de Nd:YAG laser is bij ontharen uitermate geschikt voor huidtypes IV-VI. Doordat de twee laserbronnen tegelijkertijd gebruikt kunnen worden, zullen de behandelingen effectiever, minder pijnlijk en veiliger zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om de twee laserbronnen apart te gebruiken. De laserbehandelingen kunnen ingezet worden op alle plekken van het gezicht en lichaam en zijn geschikt voor alle huidtypen.

Hoe werkt laserontharing?

De Duetto MT EVO produceert een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel van golflengtes 755 (Alexandrite) en 1064 (Nd:YAG) nanometer. Deze golflengtes kunnen zowel apart als samen met elkaar gebruikt worden. De lichtbundel wordt met korte pulsen op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren wordt vervolgens door het laserlicht geabsorbeerd en verhit. Deze warmte zorgt uiteindelijk voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, met als gevolg haarreductie.

Gratis intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we samen uw wensen en verwachtingen omtrent uw hulpvraag. Onze huidtherapeut zal vervolgens een eerlijk advies geven over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Afhankelijk van uw beharingspatroon, gezondheidstoestand en medicijngebruik bepaalt de huidtherapeut of u in aanmerking komt voor de laserbehandeling. Het gebruik van bepaalde medicatie zorgt voor overgevoeligheid voor licht of een verstoorde wondgenezing. Bij zwangerschap of bepaalde huidaandoening is behandeling helaas niet mogelijk. Vervolgens stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan op. Zodra u akkoord bent met de behandeling en alles duidelijk is, zullen we na het ondertekenen van de behandelovereenkomst, starten met de behandeling.

De behandeling

Als eerst wordt het behandelgebied schoongemaakt en afgetekend met een huidpotlood. Dan zal de huidtherapeut de haartjes weg scheren, zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. Vervolgens brengen we een laagje gel als tussenstof aan op het behandelgebied en plaatsen we de laserkop op de huid. De behandeling met de Duetto MT is niet pijnloos, maar is over het algemeen goed te verdragen. De pulsen die gegeven worden met de laser kunnen vergeleken worden met warme prikjes of een elastiekje dat tegen de huid aan tikt. Tijdens de behandeling geeft de laser koude luchtkoeling, dit zorgt voor extra comfort. Na afloop van de behandeling wordt de huid meteen gekoeld en brengen we een kalmerende gel en zonnebrandcrème aan.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid rood en mogelijk licht gezwollen zijn. Dit is een normale en gewenste reactie die binnen een paar uur na de behandeling zal afnemen. Wanneer er sprake is van langer aanhoudende roodheid, zwelling, pijn of irritatie, neem dan direct contact op met Huidzorg Westland.

Adviezen voor en na de behandeling

  • Tijdens uw eerste bezoek is het belangrijk dat de haartjes goed zichtbaar zijn zodat de huidtherapeut het haartype goed kan inspecteren. Dit is belangrijk voor het installeren van de laser.
  • Het is belangrijk om tussen de behandelingen door niet te epileren of te harsen. Voor de effectiviteit van de behandeling is het noodzakelijk dat de wortel van het haartje in de follikel aanwezig is, omdat het haarzakje anders niet beschadigd kan worden door de laser.
  • Wij adviseren om minimaal vijf weken voor en na de behandeling niet gebruik te maken van de zon of zonnebank. De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Om pigmentatieproblemen te voorkomen is het belangrijk om uw huid gedurende de gehele behandelperiode te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger.
  • Het behandelde gebied is extra kwetsbaar. Vermijdt daarom de eerste dagen na de behandeling warmtebronnen, zoals de sauna, stoombad en infrarood stralingen.

Resultaat laserbehandeling

Al snel zult u profiteren van deze effectieve behandelmethode. Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zullen de haren steeds minder stug aanvoelen. Uiteindelijk zullen alle donkere haren verdwijnen. Dit resulteert in een egale huid zonder scheerirritatie, ingegroeide haren en ontstekingen.

Behandelfrequentie

Het is belangrijk om te weten dat haren een aantal verschillende groeifases kennen. Dit is de reden waarom meerdere behandelingen noodzakelijk zijn aangezien haren alleen in één  specifieke groeifase vernietigd kunnen worden. Het optimale resultaat zal behaald worden uit een reeks opeenvolgende behandelingen, met tussenpozen van vijf tot acht weken. Voor een langdurig resultaat zijn er gemiddeld zes behandelingen noodzakelijk. Onder invloed van medicatie, hormonen of een andere oorzaak kan het gebeuren dat er na enige tijd weer nieuwe lichte en fijne haartjes groeien. Een onderhoudsbehandeling zal hiervoor voldoende zijn.

Vergoeding

Voor de behandeling van ongewenste haargroei in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding is alleen mogelijk vanuit het aanvullend pakket. Raadpleeg uw polisvoorwaarden en informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.