Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Dieptereiniging

Een dieptereiniging wordt voornamelijk uitgevoerd bij de behandeling van acne. Het doel van de dieptereiniging is het verwijderen van huidoneffenheden die zorgen voor een doffe huid, zoals verstopte poriën, puistjes en gerstekorrels. Tijdens een reinigende behandeling worden alle huidoneffenheden manueel verwijderd. Voor een optimaal resultaat kan de behandeling eventueel gecombineerd worden met één van onze peelings.

Gratis intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek wordt er gekeken naar de huidige staat waarin de huid zich verkeerd, bespreken we uw wensen en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld om het gewenste doel te bereiken. Onze huidtherapeut zal een eerlijk advies geven over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Voor een optimaal resultaat vragen wij u ook om thuis aan de slag te gaan. Zo is het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten essentieel ter ondersteuning van de acne behandelingen, maar ook ter voorbereiding op onze behandelingen. Tijdens het intakegesprek zullen wij u hier meer over vertellen en krijgt u proefjes mee om deze vervolgens thuis uit te kunnen testen.

De behandeling

Tijdens een reinigende behandeling wordt als eerst de huid grondig gereinigd. Nadat de huid gereinigd is, kan de keuze gemaakt worden om eventueel een peeling toe te passen. Chemische peelings worden ingezet om de huidconditie zichtbaar te verbeteren, zodat de huid weer een frisse uitstraling krijgt. Er bestaan verschillende soorten peelings die gebruikt kunnen worden om diverse huidproblemen, zoals acne, littekens, huidveroudering en pigmentstoornissen aan te pakken. Afgestemd op het huidtype en de indicatie is er voor elk een geschikte peeling.

Zodra er een peeling gebruikt wordt tijdens de behandeling, wordt de peeling eerst geneutraliseerd. Vervolgens inspecteert de huidtherapeut de huid grondig en als de huid het toelaat kunnen onzuiverheden verwijderd worden. Zoniet, adviseren wij om na twee weken terug te komen om de onzuiverheden alsnog te verwijderen. Bij het verwijderen van onzuiverheden worden puistjes, ontstekingen etc. nauwkeurig en voorzichtig verwijderd. Indien nodig kan de huidtherapeut een steriele naald gebruiken om de onzuiverheden makkelijker te kunnen ledigen. Tot slot worden er verzorgende huidverzorgingsproducten aangebracht om de huid te voeden en te beschermen.

Nazorg

Indien er gebruik gemaakt is van een peeling kan de huid na een aantal dagen licht gaan schilferen. Dode huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe huidcellen. Het is daarom essentieel om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbescherming met SPF 30 of 50, omdat de huid gevoeliger is voor zonlicht.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de indicatie zullen de behandelingen plaatsvinden met tussenpozen van twee tot vier weken. Voor een optimaal resultaat worden er minimaal vier behandelingen geadviseerd in een kuurverband. Uiteindelijk is de keuze aan u hoeveel behandelingen u wilt ondergaan.

Vergoeding

Voor de behandeling van acne in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding is alleen mogelijk vanuit het aanvullend pakket. Raadpleeg uw polisvoorwaarden en informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.